8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Beşiktaş’ta 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel çalışmalar yapıldı...

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe

Belediyemiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında anlamlı çalışmalar gerçekleştirdi. İlçemizin birçok noktasında yer alan billboardlara Kadınlar Günü’ne özel farkındalık yaratmayı amaçlayan görseller ve tabelalar yerleştirildi.

Beşiktaş’ın işlek cadde ve meydanlarındaki billboardlar, "Baskılara rağmen Cesaretle Birlikte, Şiddete rağmen Dayanışma Hayatta, Karanlığa rağmen Umutla Hayatta, Her Şeye rağmen Güleceğiz Elbette" mesajlarını içeren görsellerle donatıldı. Beşiktaş’ın merkezi sokaklarına ise "Didem Sokağı’nda Dilediği Saate Gezebilir, Canan Sokağı’nda İstediği gibi Giyinebilir, Yasemin Sokağı’nda Kahkaha Atabilir" şeklinde kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çeken tabelalar asıldı.

8 Mart kapsamında "Eşitsizliklere Rağmen Birlikte Güçlü" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Gazeteci Duydu Demirağ’ın yaptığı söyleşiye Kadın ve Aile Hizmetlerinden sorumlu Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Karaman, Senarist Yazar Zehra Çelenk, İTÜ Öğretim Üyesi İpek İlkkaracan, Avukat Meriç Eyüboğlu, Havle Kadın Derneği’nin kurucularından müzisyen Rümeysa Çamdereli katıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün katkılarıyla gerçekleşen söyleşide kadınların gündemi dayanışmaydı. Söyleşi, 8 Mart akşamı Beşiktaş Belediyesi YouTube kanalında yayınlandı. (İzlemek için tıklayınız.) Kadınlar Günü’nde aynı zamanda Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizin çalışmalarının tanıtıldığı bir video da belediyemizin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. (İzlemek için tıklayınız.)

Beşiktaş Belediyesi’ndeki kadın çalışma arkadaşlarının 8 Mart’ta izinli olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da belediye meclis konuşmasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine değinerek şunları söyledi: "Keşke hiç ihtiyaç olmasa ve keşke bunları hiç konuşuyor olmasak. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz kadın sığınma evlerini açtı. Biz de Beşiktaş Belediyesi olarak Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizi hayata geçirdik. Şiddet gören kadınlarımıza psiko-sosyal açıdan destek olabilmek, çocuklarının sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi, hayata hazırlanması noktasında arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kadınların istihdam sorunuyla ilgili yine Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimiz ile birlikte bir program başlattık. Kadına seçme ve seçilme hakkını dünyada bütün örneklerden önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Bu bizim onur duyacağımız, gurur duyacağımız her vesile ile de anlattığımız bir şey. Bu konunun gündemden kaldırılması için herkesin bir arada aynı pandemi, deprem gibi bu konuda da siyaset üstü bir mecrada bir araya gelip bu sorunu çözmesi gerekir diye düşünüyorum."