Beşiktaş’ta HES Kodu Denetimi!

Koronavirüs ile mücadelede bir yılı geride bıraktığımız bu günlerde Beşiktaş’taki denetimlerimiz aralıksız olarak devam ediyor…

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba

T.C. İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 11 Mart'ta alınan yeni kararlar doğrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluşları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi-özel okul ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kahvehane, kıraathane, internet kafe, berber, nikâh salonu ve spor salonlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) koduyla girilmesi zorunluluğu getirildi. Belediyemiz de ilçede bulunan işletmeleri denetleyerek vatandaşlara ve mekân sahiplerine alınan yeni kararları anlattı.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz alınan son kararların ardından sabahın erken saatlerinden itibaren ilçemizin pek çok noktasında denetimlere başladı. Vatandaşlara ve mekân sahiplerine yeni kararları anlatan ekiplerimiz tedbirlere uyulması konusunda sık sık uyarılarda bulundu.

Ekiplerimizin ziyaret ettiği Ortaköy’de bir spor salonu işletmecisi olan Levent Bulut, yapılan denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "İçeri gelen her üyenin HES kodu sorgulanır. Ateşi ölçülür. Formumuz var her gelen kişinin ismini soyadını, ateşini HES kodunu onaylatıp imzalatırız. Spor salonlarındaki güvenliği daha çok artırmak için içeriye sayılı üye alırız. Bununla beraber sağ olsun Beşiktaş Belediyesi denetimlerini sık sık yapıyor. Geçen hafta bize dezenfektan, maske bir paket halinde destekte bulundu. Teşekkür ederim."

Kadın kuaförü işletmeciliği yapan İlhan Yavru da HES kodu uygulamasıyla daha güvende olduklarını şu sözlerle ifade etti: "HES kodu uygulaması bence çok başarılı çünkü olması gereken ateş ölçer bizi bir yere kadar tatmin ediyordu ama şimdi HES koduyla artık daha da güvende olacağız. Bundan gelen müşterilerimiz ve misafirlerimiz de memnun o yüzden doğru bir uygulama."

Denetimlerin süreceğini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sosyal medya hesabından zabıta ekiplerimizin yaptığı denetimlere yönelik bir video paylaştı ve şu açıklamalarda bulundu: "Yeni alınan kararlar neticesinde zabıta ekiplerimiz denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Komşularımızın kontrollü sosyal hayat kurallarına azami dikkat etmelerini ve HES koduyla işletmelere giriş yapma konusunda da hassasiyet göstermelerini rica ediyorum."