Başkan Rıza Akpolat’tan Vatandaşlara Pandemi Çağrısı!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, pandeminin yayılma hızı konusunda vatandaşlarımızı uyararak bir çağrıda bulundu...

Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba

Başkan Rıza Akpolat, Koronavirüs salgınıyla geçen bir yıldan sonra ülkemizde artmaya devam eden vakalar sonrası vatandaşlarımıza önemli bir çağrıda bulundu. Akpolat, pandeminin olağanüstü bir yayılma hızına kavuştuğunu belirterek İstanbul’un önemli yaşam merkezlerinden biri olan Beşiktaş’taki nüfus yoğunluğunun ciddi bir kaygı yarattığını ifade etti ve herkesi dikkatli olmaya çağırdı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Bütün çabamızla insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için olağanüstü mücadele veriyoruz. Ancak karşılaştığımız tablo iç açıcı değil. Kurduğumuz Saha Çözüm Ekibi ile 93.540 hane 10.816 iş yeri ve kamusal alan ziyareti gerçekleştirdik. Pandemi döneminde 14 bin gıda paketi, 440 bine yakın sıcak yemek, 3 milyon maske, 104 bin 356 dezenfektan dağıtımı yaptık. Ramazan ayında günlük yemek kapasitemizi 5.000 adete çıkardık.

İhtiyacı olan her yurttaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Ancak İstanbul’un en kalabalık merkezlerinden biri olan Beşiktaş’ta nüfus yoğunluğu salgının yayılımına ilişkin kaygılarımızı artırmaktadır. Adeta normal zamanlarda yaşıyormuşçasına davranmak kendimiz, sevdiklerimiz ve bütün insanlar için çok ama çok büyük riskler içermektedir. Bu riskleri ortadan kaldırmak için herkesi olağanüstü duruma uygun davranmaya, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya davet ediyorum. Kendi sağlığımızı, halkın sağlığını korumak adına hepimizin çok ama çok dikkatli olmasının yaşamsal olduğunu bir kez daha önemle vurgulamak isterim."