23 Nisan Beşiktaş’ta Coşkuyla Kutlandı!

Belediyemiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden çeşitli ve renkli etkinliklerle kutladı…

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2021 Salı

Beşiktaş’taki 23 Nisan etkinlikleri sabah saatlerinde resmi törenle başladı. Bayramımızın 101. yıl kutlamaları, gün içerisinde sosyal medya hesaplarımızdan gerçekleştirilen online geçit töreniyle devam etti. Belediyemize ait ses aracı ise gün boyu Milli Mücadele ruhunu yansıtan marşlar eşliğinde Beşiktaş’ı sokak sokak dolaştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, geçen sene olduğu gibi bu sene de Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirildi. Resmi törenle başlayan kutlamalar kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve ilçe protokolü Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Başkan Rıza Akpolat, tüm vatandaşlarımız adına Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk’ün Sevdiği Parçalar Beşiktaş’ta Yankılandı!
COVID-19 tedbirleri kapsamında uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle meydanlar geçen sene olduğu gibi bu sene de boştu. Belediyemiz de bu anlamlı günde ilçe sakinlerimize bayram coşkusunu yaşatmak için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Bütün mahalle ve sokaklarımızı dolaşan ses aracı ile Atatürk’ün sevdiği parçalar ve Milli Mücadele ruhunu yansıtan marşlar Beşiktaş’ta yankılandı. Çocuklarımız da aileleriyle birlikte balkonlardan ve pencerelerden ellerinde Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan marşlara eşlik etti. Bayramı evlerinde geçiren çocuklarımızın birbirinden güzel fotoğrafları ve videoları da belediyemizin sosyal medya hesaplarında düzenlenen Online Geçit Töreni’nde paylaşıldı.

Dolmabahçe Caddesi Atatürk’ün Çocuklarla Çekilmiş Fotoğrafıyla Donatıldı!
Dolmabahçe Caddesi’nin Atatürk fotoğraflarıyla bilinen duvarları, 23 Nisan kapsamında Atatürk’ün çocuklarla çekilmiş fotoğraflarıyla donatıldı. Rengarenk çerçeveler içindeki fotoğrafların üzerinde yer alan QR kodları okutanlar, Atatürk ve Cumhuriyet Çocukları Dijital Albümüne erişim sağladı. 23 Nisan coşkusu Beşiktaş’ın işlek cadde ve sokaklarındaki billboardlara da yansıdı. Belediyemiz aynı zamanda Beşiktaş’ın birçok noktasına Atatürk’ün “Aydınlık Yarınlar Sizi Bekler Çocuklar!” sözünü yerleştirdi ve bayram coşkusunun tüm Beşiktaş’ta hissedilmesini sağladı.

Çocuklar Oyunlar Oynayarak Can Dostlarımızı Besledi!

23 Nisan coşkusunu günler öncesinden yaşamaya başlayan çocuklar, belediyemizin Öğrenme Meraklıları (ÖMEK) iş birliğiyle düzenlenen “Beşiktaş’ta Bir Telaş Bir Telaş” 23 Nisan etkinliğinde bir araya geldi. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek sınırlı sayıda katılımla gerçekleşen etkinlikte Beşiktaş’ın farklı lokasyonlarında Hazine Avı oyunu oynayan çocuklar hem bayramın tadını çıkardı hem de Abbasağa Park’ında can dostlarımıza mama verdi. Oyunun son bölümünde Yurttaş, Candaş, Arkadaş ve Oyundaş kelimelerini oluşturan çocuklar Beşiktaş Vodafone Park Stadı’nda ‘’Atatürk’ün İzinde Hep Yanınızda Beşiktaş’’ pankartıyla toplu fotoğraf çekildi. Belediyemize bağlı kreşlerde eğitim alan minikler ise sınıflarını süsleyerek bayram coşkusunu yaşadı. Çeşitli etkinliklerin ardından beraber dans eden minikler 23 Nisan’ı doyasıya kutladı.

Rıza Akpolat: “Pandemi nedeniyle evlerdeyiz ama heyecanımız, coşkumuz dorukta!”
Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan’ını kutlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile herkesin bayramını kutladı ve şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Çocuklar Atamızın sizlere armağanı ülkemizin ilk bayramı 23 Nisan’ı bu yıl yine evlerimizde kutluyoruz. Salgın tehlikesi ortadan kalktığında Beşiktaş’taki parklarımızda ve oyun alanlarımızda evde geçirdiğimiz bu günleri telafi edeceğiz. Sizler evlerinizde salgının geçmesini beklerken bizler de boş durmuyor Beşiktaş’ı daha da güzel bir semt haline getirmeye çalışıyoruz. Bayramları birlikte el ele coşkuyla kutlamak gibisi yok ama bu yıl 23 Nisan’da da pandemi nedeniyle evlerimizdeyiz. Olsun. Heyecanımız, coşkumuz yine dorukta! Atamızın çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”