Beşiktaş Kültür-Sanatın Başkenti Oluyor!

Belediyemiz, kütüphaneleri, kültür merkezileri ve müzeleri ile pek çok yeni projeyi hayata geçirerek Beşiktaş’ı kültür-sanatın başkenti olma yolunda adım adım ilerletiyor...

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, belediyemizin Beşiktaş’ta yeni bir kültür-sanat hamlesi başlattığını belirterek pandemiden sonra yeni eserleri halkla buluşturmaya hazırlandığını duyurdu. Başkan Rıza Akpolat, belediyemizin kültür-sanat alanında yapacağı çalışmaları şöyle anlattı:

“Büyük Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Temeli Kültürdür’ diyor. O’nun izinde büyük bir kültür-sanat hamlesi başlatıyor; Beşiktaşımıza, İstanbulumuza ve Türkiyemize yeni eserler kazandırıyoruz.”

Cumhuriyet Müzesi Kuruyoruz

“Demokrasi ve aydınlanma tarihimizin hafızası olacak Cumhuriyet Müzesi’ni kısa süre içinde halkımızın hizmetine sunacağız. Cumhuriyetimiz 100’üncü yılına girerken onu en iyi şekilde karşılamanın hazırlıklarını yapıyoruz. 100’üncü yıla kapsamlı bir etkinlik takvimiyle gireceğiz. Cumhuriyet Müzemiz bunun ilk ayağı olacak.”

Zülfü Livaneli Arşivini Cumhuriyet Müzesi’ne, Beşiktaşlılara Bağışladı

“Zülfü Livaneli ülkemizin en büyük değerlerinden biridir. Müziği, edebiyatı, siyasal mücadelesi ile tam bir Cumhuriyet aydınıdır. Mücadele insanı Zülfü Livaneli; edebiyat, müzik ve sinema alanındaki eserleri ile arşivini Cumhuriyet Müzesi'ne bağışladı. Livaneli’nin mücadele ve üretim sürecini, ortaya çıkan eserleri bütün halkımız en kısa zamanda görecektir. Zülfü Livaneli’ye Beşiktaş halkı ve bütün kültür ve sanatseverler adına şükranlarımı sunuyorum.”

50 Bin Kitap Kapasiteli, 30 Bin Dijital İçerikli Oruç Aruoba Kütüphanesini Açıyoruz
“Ülkemizin en önemli düşünürlerinden akademisyen, şair ve yazar Oruç Aruoba'nın adını yaşattığımız kütüphanemizi açıyoruz. 500 m² alana sahip 30 kişilik çalışma alanı, 50 bin kitap ve 30 bin dijital içerikten oluşan kütüphanemizde öğrencilerimiz için ders çalışma alanlarının yanı sıra halka açık olarak internet üzerinden ulaşabilen dünyaca ünlü belgeseller, haftalık ve aylık dergiler yer alacak.”

Afife Jale Sahnesi Geri Dönüyor

“Ortaköy Kültür Merkezimizdeki Afife Jale Sahnesi güçlenerek geri dönüyor. Tiyatromuzun bu öncü ismini adını taşıyan sahneyi en iyi donanımla sanatseverlerin hizmetine sunacağız.”

Kedi Müzesi Açıyoruz
“Ülkemizin saygın kültür-sanat insanlarından Sunay Akın’ın büyük katkılarıyla ülkemizin hayvan temalı ilk müzesi olan Kedi Müzesi'ni açıyoruz. Koleksiyonunda bulunan tüm objeleri bizlerle paylaşan değerli sanatçımız Sunay Akın, ziyaretçilerimize doğa ve hayvan sevgisini anlatacak. Masal, oyuncak, oyun ve çizgi roman tarihinin kedilerini aynı çatı altında bir araya getiriyoruz.”

Altan Öymen Kişisel Kütüphanesini Belediyemize Bağışlıyor

“CHP Eski Genel Başkanımız gazeteci-yazar Altan Öymen, gelecek nesillere ışık tutacak Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızcadan oluşan yaklaşık 10 bin kıymetli kitap ile kronolojik ve tematik olarak titizlikle düzenlenmiş dergi ve gazete arşivini Beşiktaşımıza bağışladı. Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde açacağımız ve Altan Öymen adını vereceğimiz kütüphanemizde eşine az rastlanan eserler ve binlerce yayın yer alacak.”

Kent Kütüphanesi Hazırlıyoruz
“Ortaköy Vadisi’nin içerisine bir kent kütüphanesi tasarladık. Beşiktaş’ın hatta İstanbul’un ihtiyacını karşılayacak nitelikte çağın gereklerine uygun çağdaş bir kütüphaneyi Ortaköy Vadisi projesi çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçireceğiz.”