19 Mayıs Beşiktaş’ta Doyasıya Kutlandı!

Yurda Armağan Gençliğe Emanet: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun...

Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba

Belediyemiz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenlediği birbirinden farklı etkinliklerle kutladı. Beşiktaş Anadolu Lisesi’ndeki resmi tören ve çelenk koyma programı ile başlayan kutlamalar Beşiktaş’ta gün boyu devam etti.

Bando ekibimiz ve belediyemize ait araçlar resmi törenin ardından belediye binası önünden başlayan bir 19 Mayıs Konvoyu gerçekleştirdi. Araçlar tüm mahalleleri gezerek anonslar eşliğinde marş dinletisi yaparken bandomuz da Atatürk'ün sevdiği parçaları çaldı. Bayraklarla süslenen ve görkemli bir atmosfere ev sahipliği yapan Konaklar Mahallesi Şebboy Sokak’ta da saat 19.19’da LED ekrandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için İstiklal Marşı ve 10.Yıl Marşı dinletildi. Tüm Beşiktaş halkı hep bir ağızdan marşlara camlardan ve balkonlardan eşlik etti. Başkan Akpolat da etkinliklere katılarak komşularımızın bayramını kutladı.

Genç sanatçılarımızı sanatseverlerle buluşturmayı amaçladığımız "Ondokuz" sergisi 19 Mayıs'ta Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda ziyarete açıldı. 25 Mayıs'a kadar devam edecek olan sergimiz aynı zamanda www.besiktascagdas.com adresinden çevrimiçi ortamda ziyaret edilebilecek.

Kutlamaların bir diğer adresi Beşiktaş Akademi’de ise lise son sınıfta öğrenim gören başarılı öğrencilere tablet, bisiklet ve pandemi sonrası belediyemizin kültür merkezlerinde oynanacak oyunlardan biletler hediye edildi.

Belediyemiz aynı zamanda tüm vatandaşlarımıza Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emaneti, ölümsüz eseri Nutuk'u ücretsiz olarak dinleme imkânı sağladı. Vatandaşlarımız, Nutuk'u gün boyu Dinlebi Sesli Kitap uygulaması üzerinden ücretsiz olarak dinleyebildi.

Etkinliklerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 19 Mayıs’ın Beşiktaş için çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

"16 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Akaretler’deki evinde annesiyle vedalaşarak Beşiktaş iskelesinden Bandırma Vapuruna doğru geçmiş ve Milli Mücadele’yi başlatmıştır. Dolayısıyla ailesini Beşiktaş’a emanet etmiştir. Bu da her 19 Mayıs’ta üzerimizdeki sorumluluk bilincini artırıyor. Bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Beşiktaş, kültür ve sanatın merkezi. Bu konuda atmamız gereken çok önemli adımlar var. Pandemi koşullarında çalışmaya devam ediyoruz. Yerel yönetimler olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz bu ülkeye, ülkemizin gücüne, kaynaklarına, ruhuna inanmalılar. Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı gençlere armağan ederek de bu mesajı vermiştir. Biz de bu mesajı görünür kılmaya çalışıyoruz.

19 Mayıs bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, Cumhuriyetimizin sonsuza uzanan yoludur. Bu yolda Büyük Atatürk’ün izinde yürümeye, her alanda büyük işler başarmaya mecburuz. Bu tarihsel sorumluluğumuzdur. Beşiktaş Belediyesi bağımsızlığın ve özgürlüğün ruhunu nesilden nesile aktarmaya azim ve kararlılıkla devam edecektir."