Oruç Aruoba Kütüphanesi Beşiktaş’ta Hizmete Açıldı!

Beşiktaş’ta hizmete açılan kütüphanemize Oruç Aruoba’nın ismi verildi...

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2021 Pazartesi

Geçtiğimiz yıl 31 Mayıs’ta kaybettiğimiz Türkiye’nin önemli düşünce insanlarından şair, yazar ve akademisyen Oruç Aruoba’nın ismi belediyemiz tarafından açılan kütüphanede yaşatılıyor.

29 Mayıs Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Oruç Aruoba Kütüphanesi Dikilitaş Mahallemizde yer alıyor. 500m² alana sahip 30 kişilik çalışma alanı, 50 bin kitap ve 30 bin dijital içerikten oluşan kütüphanemizde öğrenciler için ders çalışma alanlarının yanı sıra halka açık olarak internet üzerinden ulaşabilen dünyaca ünlü belgeseller, haftalık ve aylık dergiler de mevcut.

Konuyla ilgili bir mesaj yayınlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da şu açıklamaları yaptı: “Her şeyi yazarım da zamanı yazamam o yazar çünkü beni diyen Oruç Aruoba’nın adını verip açtığımız kütüphanede Oruç Hoca’yı yazacak; zamanı onunla yazılarıyla üretecek yeni nesiller yetişecek. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılışının üzüntüsünü derinden yaşadığımız değerli felsefeci, şair ve yazar Oruç Aruoba’nın ismini kütüphanemizde yaşatacağız. Kendisini sevgi ve özlemle anıyorum.”

Oruç Aruoba Kütüphanesi

Adres: Dikilitaş Mah. Ayazmadere Cad. Akşit Plaza No:12 Kat:1 Beşiktaş/İST