Red Bull Half Court’ta Üçüncü Eleme İstanbul’da!

Türkiye’nin en büyük sokak basketbol turnuvalarından Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvası’nda Türkiye elemeleri heyecanı yavaş yavaş finale yaklaşıyor...

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2021 Cuma

Sokak kültürü ile basketbolu buluşturan dünyanın en iyi sokak basketbolcularının mücadele edeceği Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvası’nda Türkiye Finalleri için geri sayım başlıyor. 3’er kişilik takımlarını kuran herkesin katılabileceği Red Bull Half Court’un 4 elemesinden 3’üncüsü belediyemizin desteği ile İstanbul’da gerçekleştirilecek. Yeniden dizayn edilen Abbasağa Parkı basketbol sahasında oynanacak olan eleme sonunda 4 takım adını finale yazdıracak.

Max on Duty mahlaslı mural sanatçımızın renklendirme çalışmalarının da tamamlanmasının ardından Abbasağa Parkımız 3 Temmuz'da dünyanın en iyi sokak basketbolu mücadelesine ev sahipliği yapacak.

Üçer kişilik takımların Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele edeceği Red Bull Half Court için 4 elemeden üçüncüsü belediyemizin desteği ile 3 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilecek. Tüm eleme noktalarında olduğu gibi İstanbul’da da mücadele yeniden dizayn edilen Abbasağa Parkı Basketbol Sahası’nda oynanacak. İstanbul’daki eleme sonunda 4 takım daha adını Türkiye Finali’ne yazdıracak.

12 Haziran’da Bursa’daki ilk eleme ile başlayan Red Bull Half Court heyecanı 19 Haziran’da Ankara’ya uğramıştı. 3 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan üçüncü eleme sonrasında mücadele 9 Temmuz’da İzmir’e taşınacak ve turnuvanın tüm finalistleri belli olacak. 4 eleme sonunda Türkiye şampiyonu olacak takım ise yine İzmir’de oynanacak final karşılaşmaları ile kesinleşecek. Rakiplerini geçip Türkiye şampiyonu olmayı başaran takım, Eylül ayında Rusya’da yapılacak dünya finallerinde ülkemizi temsil etme fırsatı bulacak.

Dünyanın en iyi sokak basketbolcularının mücadele edeceği Red Bull Half Court’un diğer 3x3 turnuvalarından büyük bir farkı var; o da turnuvaya katılan takımların sadece maçı kazanmaları değil aynı zamanda turnuva sonunda toplamda en fazla sayıyı atan takım olmaya çalışması. Böylece bir takım en fazla sayıda maçı kazanmadan da üst tura çıkabiliyor.

Kazanmak için 21 Sayıya Ulaşan İlk Takım Olmak Gerekiyor
Red Bull Half Court 3x3 Basketbol Turnuvası, bu sene düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez yer alacak 3x3 basketbolunun en büyük turnuvalarından biri olarak biliniyor. Organizasyondaki takımlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşuyor. Maçlar 10 dakika ya da 21 sayı üzerinden oynanıyor. 21 sayıya ilk ulaşan ya da 10 dakika sonunda skor avantajına sahip olan takım maçı kazanıyor. Maç bitiminde iki takımın skorları eşitse mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayı bulan takım aynı zamanda maçı da kazanıyor.