Kurban Kesim Yeri Müracaatları Duyurusu

Eklenme Tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi

Beşiktaş ilçesi Muradiye Mahallesi, Dere Sokak, 845 Ada, 25 Parseldeki Cumartesi Halk Pazarı yeri, kurban kesim yeri olarak belirlemiştir. Kurban kesim müracaatları, 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Beşiktaş Müftülüğü'ne yapılacaktır.

Kesim izni aşağıdaki şartlar çerçevesinde Kurban Kesim Komisyonu tarafından verilecektir.

• Kesim alanında yoğunluk yaşanmaması için belediyemiz tarafından belirlenen randevu sistemine uyulacaktır; hayvanın kulak küpe numarası ile birlikte randevu alınacaktır.
• Kesim yapacak elemanların Kesim Ustalık Belgesi ile hijyen belgelerinin bulunması gerekmektedir.
• Kurumlardan resmi olarak görevlendirilmiş personelin alanda vazifelerini yapmaları konusunda kolaylık gösterilecektir.
• Alanda kesim hizmetlerinde kullanılacak olan zaruri her türlü alet vb. malzemeler müracaat eden kişi tarafından karşılanacaktır. Bu hazırlıklar kesim öncesinde kendileri tarafından yapılacaktır.
• Belediyemiz alanın temizlik işlerinden sorumlu olacaktır.
• Kesim yerinde en az altı adet askılı kanca ile hizmet sağlanacaktır.
• Komisyonun belirlediği büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim ücreti uygulanacaktır. Komisyonun aldığı kararlara uyulacaktır.
• Kesim için görevlendirilecek kişi, 13 Temmuz 2021 Salı günü komisyon tarafından belirlenecektir.

Müracaat: Beşiktaş Müftülüğü

e-posta: besiktas@diyanet.gov.tr