15 Temmuz Şehitleri Beşiktaş’ta Dualarla Anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün beşinci yıl dönümü kapsamında Beşiktaş’ta resmi tören düzenlendi…

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da şehitlerimiz ve gazilerimiz minnetle yâd edildi. Beşiktaş Kaymakamlığı’nın koordinasyonu ve belediyemizin desteğiyle düzenlenen törende hayatını kaybeden şehitlerimiz dualarla anıldı. Törene, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Seyhun Şahin, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, ilçe protokolü, şehit aileleri ile yakınları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında Barbaros Meydanı’nda açılan 15 Temmuz temalı sergi ziyaret edildi. Belediyemize ait led araçtan 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişimine ait görüntüler yayınlandı. Ardından Ortaköy Mezarlığı’na geçilerek 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde 21 yaşında şehit olan Batuhan Ergin kabri başında Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla anıldı.

Öğle saatlerinde ise Ortaköy Camisi'nde 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif düzenlendi. 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehit Şenol Sağman da Riva Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla yad edildi. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Seyhun Şahin de Ergin ve Sağman ailelerine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat adına Türk bayrağı hediye etti.

Şehit ve gazilerimizi yad eden Başkan Akpolat, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen kahramanlarımızı anarak şu ifadeleri kullandı: "Ulusal egemenliğimize ve demokrasimize yönelik hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Atamızın dediği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!"