Muharrem Ayının İlk Orucu Beşiktaş’ta Açıldı!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Muharrem ayının ilk orucunu Beşiktaş Cemevi’nde komşularımızla birlikte açtı...

Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2021 Perşembe

Dayanışmayı, birlik ve beraberliği ifade eden Muharrem ayının ilk orucu 9 Ağustos Pazartesi günü açıldı. Başkan Akpolat da bu manevi günde komşularımızı yalnız bırakmayarak Beşiktaş Cemevi'nde düzenlenen yemek programına katıldı. Pandemiye karşı gerekli önlemlerin alındığı yemekte sosyal mesafeye de dikkat edildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, düzenlenen yemek kapsamında vatandaşlarla bir araya gelerek bol bol sohbet etti. Cemevi dedesi, yemek öncesinde Muharrem Yası ve Matem Orucu ile ilgili konuşma yaparak inananların ibadetlerinin kabul olmasını diledi. Okunan duaların ardından vatandaşlar hep birlikte Muharrem ayının ilk orucunu açtı.

Muharrem Mâtemi’nin; birlik, yardımlaşma, adalet ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını, Kerbelâ şehidi Hz. Hüseyin'in ve Ehl-i Beyt'in acılarını anlamak için tutulan Yas-ı Matem oruçlarının kabul olmasını temenni eden Akpolat, sözlerine şu şekilde devam etti: “Beşiktaş Cemevi’nde, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz ve komşularımızla birlikte ilk Muharrem orucumuzu açtık. Muharrem lokmalarımızın kabul olmasını diliyorum.”