Çırağan Caddesi’ndeki Çınar Ağaçları Hakkında Duyuru

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2021 Cuma

16 Ekim 2017 tarihinde "İstanbul Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan araştırma çalışmaları sonucunda belirli alanlarda çınar ağaçlarında 'Çınar Kanseri' (Ceratocytis Platini) hastalığı tespit edilmiştir. Çınar ağaçlarında 3 yıl süreyle budama yapılmaması; eğer kuruyan ve kesilmesi gereken dal vesaire var ise budama aletlerinin dezenfekte edilerek işlemin yapılması gerekmektedir." bilgisi kurumumuza iletilmiştir. (Gerekli resmi yazı için tıklayınız.)

Beşiktaş ilçesi Dolmabahçe Caddesi ve Çırağan Caddesinde 2021 yılı içerisinde "Çınar Kanseri" (Ceratocytis platani) hastalığı nedeniyle kuruyan ve devrilme/kırılma riski taşıyan ağaçlar hakkında gerekli teknik raporlar hazırlanmış olup tarafımıza sunulmuştur. (Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürlüğü tarafınca iletilen resmi yazı için tıklayınız. Teknik rapor için tıklayınız.)

Hazırlanan raporlarda da anlaşılacağı üzere kuruyan çınar ağaçlarının tamamında hastalık etmeni görülmüştür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla tespit edilen ağaçların kesilerek imha edilmesi ve sistemik fungusitlerle ilaçlanması yapılacaktır. Anıtsal ve korumaya değer nitelikte sağlıklı ağaçların bu bölgede yoğun olması sebebiyle ivedilikle çalışmalar başlatılacak olup kesim sonrası ise yerlerine yetişkin sağlıklı, şehir estetiğine uygun, bölgedeki hastalık ve zararlılardan etkilenmeyen türler ile dikim yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Yeni Duyurular