Cumhuriyetimizin 98. Yılı Kutlu Olsun!

Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü fener alayı ve Sertab Erener konseriyle kutladık...

Eklenme Tarihi: 02 Kasım 2021 Salı

İstiklal mücadelesinin milli egemenlikle taçlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı Beşiktaş’ta coşkuyla kutladık. 28 Ekim Perşembe günü resmi törenle başlayan kutlamalar ve bayram sevinci ilçemizin tüm cadde ve sokaklarında anons araçlarından yükselen marşlarla devam etti.

Geleneksel Fener Alayı
29 Ekim Cuma günü ise binlerce vatandaşımız meşaleli yürüyüş için Şairler Sofası Parkı’nda bir araya geldi. Yürüyüş öncesinde folklor ekibimizin gerçekleştirdiği zeybek gösterisi ilgiyle izlenirken Beşiktaşlılar daha sonra ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile marşlar eşliğinde Barbaros Meydanı’na doğru yürüdü.

Sertab Erener Konseri
Fener alayının ardından Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Sertab Erener, Barbaros Meydanı'nda sahneye çıktı. Cumhuriyet’in 98. yılına özel belediyemiz tarafından düzenlenen konserde İstanbullularla buluşan Sertab Erener, sevilen şarkılarını binlerce vatandaşımızla birlikte seslendirdi; İstanbullular Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Beşiktaş'ta doyasıya yaşadı. Barbaros Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşımıza sahneden seslenen Sanatçı Sertab Erener, "98'inci yılımızı kutluyoruz. Göğsümüzü kabarta kabarta kutluyoruz. Biz özgür bir ülkeyiz ve öyle kalacağız Yaşasın Cumhuriyet" şeklinde konuştu ve herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise Beşiktaş’ın en önemli özelliğinin Cumhuriyet’e bağlılığı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet bizim en büyük bayramımız, en büyük kazanımımız, güvencemiz ve değerimizdir. Ulusumuzun kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu topraklar bağımsız, insanı özgür, geleceği parlak olsun diye bize Cumhuriyet’i armağan etti. Bu paha biçilemez emaneti bize verenlere, bugünlere taşıyanlara, geleceğe aktaracak olanlara selam olsun. Atatürk, ‘Cumhuriyet en çok da kimsesizlerin kimsesidir’ diyerek aslında hepimizi anlatıyordu. En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun. İnsanlığın en büyük devrimlerinden birinin mirasçılarıyız ama asla mirasyedi değiliz. Her adımımızı, her uğraşımızı Cumhuriyetimizi büyütmek için harcıyoruz. Cumhuriyet karanlığa ekilen bir yıldız gibidir. Değerlerimize sahip çıkmak, gelecek kuşaklara değerlerimizin mücadelesini taşımak zorunlu bir görevdir. Çünkü geçmişi bilmeden özgür bir geleceğin inşası mümkün değildir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk."

Konser sonrası Sertab Erener ve ekibine verdikleri muhteşem konser için teşekkür eden Başkan Akpolat, sanatçıya kendisi adında Tema Vakfı'na yapılan fidan bağışı plaketini takdim etti.