Anadolu’ya Işık Saçan Erenler ve 7 Ulu Ozan Konseri

Beşiktaş’ta Anadolu’ya ışık saçan erenleri ve 7 ulu ozanı anma etkinliği düzenlendi…

Eklenme Tarihi: 05 Ocak 2022 Çarşamba

Belediyemiz, UNESCO 2021 Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran Yılı Anma etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Merkezi’nde Anadolu’ya Işık Saçan Erenler ve 7 Ulu Ozan Konseri düzenledi. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği konserde ozanlarımız kulaklardan gönüllere akan eserleri seslendirdi.

Kültürel değerlerimizden Urfa Semahı gösterisinin de gerçekleştirildiği konserde sanatçılar, sahneden yarınlara dair umutlarını dile getirdi ve geceyi düzenleyen ev sahibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a teşekkürlerini sundu. Konseri vatandaşlarımızla birlikte dinleyen Başkan Akpolat da etkinlik sonrası Tema Vakfı’na bağışlanan fidan plaketlerini sanatçılara takdim etti.

Etkinlik sonrası konuşma yapan Akpolat, "Öncelikle bütün ozanlarımıza ve sanatçılarımıza yürekten teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Zor zamanlardan geçiyoruz. Sanatın ve sanatçının baskılandığı, ifade etmekte güçlük çektiğimiz bir zaman dilimindeyiz. Dolayısıyla bugünün kıymetini çok iyi biliyoruz. Bugün aslında nasihat dinledik. Ulu ozanlarımızdan, Yunus Emre’den, Hünkâr Hacı Bektaşi Veli’den, Ahi Evran’dan. Neredeyiz ve nereye gidiyoruz; bunu dinledik. Geleneğimize, kültürümüze sahip çıkmaya göreve geldiğimiz günden beri verdiğimiz sözleri yerine getirmeye Beşiktaş Belediyesi olarak devam edeceğiz" dedi.